Картопляна запіканка з куркою і кабачками хороша тим, що її можна їсти як в гарячому, так і холодному вигляді. Таке блюдо готується максимально просто і не вимагає великих витрат часу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 0,6 кг
- Картопля – 0,5 кг
- Куряче філе – 0,3 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 – 3 зуб.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сир – 50 гр.
- Кріп – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт картопляної запіканки з куркою і кабачками гранично простий! Помийте і очистіть кабачок, картоплю і моркву. Потім наріжте кабачки і картоплю кубиками, моркву – соломкою.
З цибулі і часнику зніміть піну.
Зелень, цибулю і часник подрібніть.
Змішайте всі овочі в миску, посоліть за смаком.
З курячого філе зробіть фарш.
Форму змастіть вершковим маслом, зробіть рівномірний шар з половини овочів, потім викладіть фарш і знову зробіть шар з другої частини овочів.
У мисці збийте яйця з молоком і залийте цією сумішшю заготовку.
Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Потім дістаньте форму, посипте запіканку сиром і поставте в духовку на 30-35 хвилин. За цей час запіканка дійде до готовності і сир добре підрум’яниться.
Картопляну запіканку з куркою і кабачками можна подавати до столу зі сметаною.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків і картоплі Запіканка з картопляного пюре в духовці Кабачки для схуднення Кабачки з часником в духовці ПП рецепти з кабачків