Картопляну запіканку з крицей і помідорами дуже легко приготувати вдома в духовці. Готуватися вона трохи більше години, але результат того вартий! Ситна, поживна, з ніжним смаком і приємним ароматом. Це прекрасне блюдо для пп вечері або обіду!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Картопля – 1 кг
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Майонез – 30 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Картоплю очищаємо і промиваємо. Тепер ріжемо його гуртками невеликої товщини.
Куряче філе промиваємо, видаляємо прожилки і ріжемо однаковими шматочками.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо кубиками.
Сир тремо на крупну тертку.
Тепер змащуємо форму рослинним маслом, добре промазуємо бортики, щоб не пригоріло. Викладаємо картоплю рівним шаром, заливаємо його сметаною, солимо і приправляємо перцем за смаком. Зверху кладемо курячі шматочки і цибулю. Змащуємо майонезом і посипаємо сиром.
Ставимо в духовку піч запікатися на 40-50 хв. при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з курячим філе в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і сметаною в духовці