Картопляну запіканку з крицей і помідорами дуже легко приготувати вдома в духовці. Готуватися вона трохи більше години, але результат того вартий! Ситна, поживна, з ніжним смаком і приємним ароматом. Це прекрасне блюдо для пп вечері або обіду!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Майонез – 30 гр.
  • Сметана – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Картоплю очищаємо і промиваємо. Тепер ріжемо його гуртками невеликої товщини.

Куряче філе промиваємо, видаляємо прожилки і ріжемо однаковими шматочками.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо кубиками.

Сир тремо на крупну тертку.

Тепер змащуємо форму рослинним маслом, добре промазуємо бортики, щоб не пригоріло. Викладаємо картоплю рівним шаром, заливаємо його сметаною, солимо і приправляємо перцем за смаком. Зверху кладемо курячі шматочки і цибулю. Змащуємо майонезом і посипаємо сиром.

Ставимо в духовку піч запікатися на 40-50 хв. при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з курячим філе в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і сметаною в духовці