Картопляна запіканка, приготована за цим рецептом, поєднує в собі і гарнір, і м’ясо. Додавання грибів робить її смак особливим. Приготуйте таку картопляну запіканку і ви переконаєтеся, що ця страва – відмінний варіант для сімейного вечері.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Гриби – 200 гр.
- Свинина – 500 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Приправа для м’яса – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати картопляну запіканку з м’ясом і грибами легко! Свинину промийте під проточною водою, потім наріжте невеликими шматочками. На включену конфорку ставимо сковороду, додаємо невелику кількість рослинної олії і відправляємо обсмажуватися м’ясо. За смаком додаємо сіль і спеції. Готуємо свинину до появи рум’яної скоринки. Після цього у змащену маслом форму для запікання викладаємо обсмажене м’ясо.
Промиваємо картопля, знімаємо шкірку і нарізаємо його невеликими скибочками. Викладаємо картоплю поверх свинини і промазуємо майонезом. Духовку включаємо розігріватися до температури 200 градусів.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.
Свіжі гриби промиваємо, дрібно нарізаємо і відправляємо обсмажуватися на сковороді разом з цибулею. Після цього викладаємо гриби з цибулею поверх картопляного шару.
Натираємо на крупній тертці твердий сир і посипаємо їм інші інгредієнти. Картопляну запіканку поміщаємо в розігріту духовку на 40 хвилин.
Готову страву дістаємо з духовки, розрізаємо порційними шматочками і в гарячому вигляді подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Картопляна запіканка з грибами в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і грибами в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і грибами в духовці