Картопляну запіканку готують із сирої і вже приготованого картоплі. Хочу запропонувати рецепт простий і смачної картопляної запіканки з овочами. Запіканка готується з картопляного пюре.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Картопля – 1.1 кг
- Морква – 100 гр.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сметана – 25 гр.
- Молоко коров’яче – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати картопляну запіканку з овочами? Картопля середнього розміру добре промийте, очистіть від шкірки, перекладіть в каструлю, посоліть, залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть протягом 30 хвилин. Поки вариться картопля, зваріть круто невелике куряче яйце, остудіть і очистіть його.
Морква добре промийте, очистіть і наріжте тонкими скибочками. Капусту огляньте на предмет забруднень та ушкоджень, за необхідності промийте під проточною водою, обсушити і тонко наріжте ножем.
На добре розігріту сковороду викладіть невелика кількість вершкового масла, висипте нашатковані моркву і капусту, посоліть, добре перемішайте, обсмажте до розм’якшення. Очищене яйце, дрібно наріжте і додайте до овочів.
Готову картоплю трохи остудіть, і розімніть товкачкою, поступово додаючи молоко. Також можна використовувати занурювальний блендер. Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Викладіть половину картоплі у форму, розрівняйте. Зверху розподіліть обсмажені овочі з яйцем.
Залишилося картопляне пюре викладіть зверху рівним шаром. Викладіть сметану і рівномірно розподіліть її по всій поверхні. Форму відправте в добре розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Готову запіканку дістаньте з духовки, трохи остудіть. Подавайте порційно, прикрасивши свіжою зеленню і сметаною.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці