Запіканка – страва для ледачих. Вам потрібно лише підготувати всі інгредієнти, скласти їх у форму і запекти, причому продукти можна міняти і комбінувати.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сметана 15% – 400 гр.
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
- Картопля – 700 – 800 гр.
- Сир Пармезан – 400 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Суміш перців – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати картопляну запіканку зі сметаною? Картопля промийте, очистіть від шкірки і відваріть до напівготовності, так, щоб бульби не розварилися. Остудіть картоплю і наріжте тонкими кружальцями.
Сир подрібніть на крупній тертці.
Змішайте сметану з куркумою.
Форму для запікання змастіть маслом, на дно викладіть рівним шаром гуртки картоплі, посоліть і поперчіть, посипте 1/3 тертого сиру і рубаним кропом, зверху змастіть 1/3 сметани. У такому ж порядку укладіть ще два шари. Накрийте форму фольгою.
розігрійте Духовку до 250 градусів, поставте в неї форму з запіканкою і готуйте 15 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 40-50 хвилин. Ви отримаєте повноцінне, дуже ситне блюдо на обід або вечерю.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з сиром в духовці