Традиційні гарніри з картоплі і макаронів ви можете замінити ячної кашею, адже вона корисна і при правильному приготуванні дуже смачна. На думку знавців, така каша рівноцінна хліба. Для гарніру варимо кашу на чистій воді.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ячна крупа – 1 склянка
- Вода – 4.5 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати ячну кашу на воді як гарнір? Заздалегідь відміряйте потрібну кількість інгредієнтів для приготування розсипчастою ячної каші.
Ячну крупу добре промийте холодною водою в окремій посуді або на густому ситі.
В каструлі для варіння каші закип’ятіть вказане в рецепті кількість чистої води. Коли вода закипить, налийте рослинне масло, насипте сіль і все перемішайте.
Потім у киплячу воду пересипте промиту крупу і ложкою перемішайте. Коли каша закипить, зменшіть вогонь до мінімального, прикрийте каструлю кришкою і варіть кашу протягом 30 хвилин. За цей час каша загусне.
Приготовану ячну кашу залиште на 1 годину під закритою кришкою. Каструлю з кашею можете укутати в теплу ковдру. За цей час вона розпариться і стане розсипчастим. Кашу розкладіть в порційні тарілки.
В кожну тарілку покладіть по шматочку вершкового масла. Ячний гарнір до м’яса, риби чи овочів готовий.
Приємного апетиту!
Каші Розсипчаста ячна каша на воді в каструлі Ячна каша на воді Ячна каша на воді на плиті