Класичний рецепт засолки кавуна в банках – швидко і просто. Крім величезної ягоди використовується тільки чотири інгредієнти, які знайдуться у кожної господині. Свіжий кавун – добре, а солоний – ще краще!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кавун – 2 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Парасольки кропу – 2 – 3 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати кавун в трилітрових банках на зиму? Очистити кавун від зеленої шкірки, м’якоть нарізаємо на невеликі шматочки, щоб вони легко входили в горлечко банки.

Нарізаний кавун викладаємо в простерилізовані банки щільно один до одного, намагаючись залишати якомога менше пустого місця.

Заповнені банки заливаємо крутим окропом, накриваємо рушником і залишаємо на 10-15 хвилин прогріватися. По закінченню часу зливаємо рідину з банки в каструлю, додаємо парасольки кропу і варимо 4-5 хвилин.

Тепер, кладемо в трилітрову банку одну столову ложку солі і дві столові ложки цукру з гіркою, заливаємо киплячим розсолом. У кожну банку залиту розсолом додаємо по одній чайній ложці оцтової кислоти.

Готові банки закатуємо машинкою, перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою, до повного охолодження. Через кілька днів прибираємо банки в темне місце, де вони будуть чекати своєї години мінімум два місяці. Приємного апетиту!

Кавун на зиму в банках Консервований кавун в банках на зиму Маринований кавун в 3-х літрових банках на зиму Маринований кавун в банках на зиму Солодкий кавун на зиму в банках Як засолити кавун шматочками в банку на зиму