Класичний рецепт засолки кавуна в банках – швидко і просто. Крім величезної ягоди використовується тільки чотири інгредієнти, які знайдуться у кожної господині. Свіжий кавун – добре, а солоний – ще краще!
Інгредієнти: на 3 л.
- Кавун – 2 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Парасольки кропу – 2 – 3 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати кавун в трилітрових банках на зиму? Очистити кавун від зеленої шкірки, м’якоть нарізаємо на невеликі шматочки, щоб вони легко входили в горлечко банки.
Нарізаний кавун викладаємо в простерилізовані банки щільно один до одного, намагаючись залишати якомога менше пустого місця.
Заповнені банки заливаємо крутим окропом, накриваємо рушником і залишаємо на 10-15 хвилин прогріватися. По закінченню часу зливаємо рідину з банки в каструлю, додаємо парасольки кропу і варимо 4-5 хвилин.
Тепер, кладемо в трилітрову банку одну столову ложку солі і дві столові ложки цукру з гіркою, заливаємо киплячим розсолом. У кожну банку залиту розсолом додаємо по одній чайній ложці оцтової кислоти.
Готові банки закатуємо машинкою, перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою, до повного охолодження. Через кілька днів прибираємо банки в темне місце, де вони будуть чекати своєї години мінімум два місяці. Приємного апетиту!
Кавун на зиму в банках Консервований кавун в банках на зиму Маринований кавун в 3-х літрових банках на зиму Маринований кавун в банках на зиму Солодкий кавун на зиму в банках Як засолити кавун шматочками в банку на зиму