Дивовижний десерт, який вразить ваших друзів і близьких. Щільні прозорі шматочки, в тягучому солодкому сиропі. Сироп по консистенції схожий на рідкий мед, який можна додавати в каші або випічку.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кірки кавуна – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з кавунових кірок в мультиварці? Очищаємо скоринки від грубої зеленої шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Також можна нарізати соломкою, як Вам більше подобається.

У великій мисці змішуємо воду з содою і перекладаємо скоринки туди на 30 хвилин, щоб вийшли хімікати. Після закінчення часу гарненько промиваємо холодною водою.

Перекладаємо скоринки в чашу мультиварки і засипаємо цукром. На цьому етапі можна використовувати ванільний цукор. Для більш цікавого смаку можна додати цедру апельсина або лимона, а також корицю або зірочки гвоздики.

Встановлюємо режим «гасіння» і готуємо протягом години, періодично помішуючи. Якщо після закінчення часу скоринки залишилися твердими, то протушкувати ще півгодини.

Готове варення переливаємо в чисту банку і закручуємо кришкою. Накриваємо рушником і даємо повністю охолонути протягом ночі. Зберігаємо в холодильнику.

Приємного чаювання!

Варення з кавунових кірок Варенье Кавун на зиму в банках