Компоти можна заготовити практично з будь-яких ягід і фруктів. Головне, щоб сировина не було зіпсованим, так як неприємний смак повністю перейде в напій. Пропонуємо комбінацію з яблук і кавуна. Останній можна брати злегка недозрілим – відмінний спосіб утилізувати несолодку м’якоть.


Інгредієнти: на 2 л.

  • М’якоть кавуна – 1,5 кг
  • Яблука – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з кавуна і яблук на зиму. Готуємо сироп для компоту: у каструлю вливаємо воду і додаємо цукровий пісок. Ставимо каструлю на плиту і доводимо сироп до кипіння.

Кавун ріжемо на шматки, відокремлюємо м’якоть від шкірки, видаляємо всі кісточки. Нарізаємо виділену м’якоть невеликими кубиками.

Яблука миємо, ріжемо на четвертинки і вирізаємо насінну коробочку.

У киплячий сироп спочатку закладаємо підготовлені яблука, доводимо до кипіння, варимо одну – півтори хвилини при слабкому кипінні. Потім додаємо нарізаний кавун, акуратно перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо ще одну хвилину. Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. У стерильні банки шумівкою розкладаємо спочатку шматочки фруктів, а потім вливаємо сироп.

Закочує банки з компотом кришками, перевертаємо їх догори дном, щоб перевірити герметичність. Даємо закатці повністю охолонути. Прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце. В такому компоті смачна не тільки рідину, але і шматочки фруктів.

Смачного!

Кавун на зиму в банках Компот з кавуна Компот з кавуна на зиму на 3-х літрову банку Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму