Такий компот володіє дуже яскравим і насиченим смаком кавуна, який відмінно поєднується з лимонною кислинкою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кавун – 400 гр.
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з кавуна з лимоном на зиму. Кавун наріжте часточками, видаліть тверду скоринку. Якщо буде залишатися невелика частина білої прошарку – нічого страшного, на смак це ніяк не вплине. Часточки поріжте кубиками і вийміть по можливості всі кісточки.

Лимон наріжте тонкими півкільцями або чвертями. Складіть м’якоть кавуна і цитрус в глибоку каструлю і засипте зверху рівним шаром цукру. Залиште суміш постояти 10-15 хвилин, щоб кавун пустив сік, а цукор почав поступово розчинятися.

Приберіть каструлю на вогонь і доведіть рідину до кипіння, постійно помішуючи. Трохи зменшіть вогонь і варіть, поки рідина не стане нагадувати візуально сироп.

Зніміть каструлю з вогню і остудіть компот до кімнатної температури. Можете спробувати його на смак і, при необхідності, відрегулювати кількість цукру. Знову доведіть компот до кипіння, зменшіть вогонь і поваріть 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Дайте вмісту трохи охолонути.

Попередньо обов’язково стерилізують посуд, в якому будете влаштовувати компот, в тому числі і кришки. Найпростіше покласти їх у киплячу воду на кілька хвилин, а над парою 10-15 хвилин поставити банки догори дном. Після стерилізації дайте всьому просохнути і охолонути. Потім розлийте приготований компот по банкам, загорніть їх під ключ і дайте банку з компотом повністю охолонути. Краще попередньо укутати закатку в ковдру, щоб температура опускалася повільніше.

Смачного!

Кавун на зиму в банках Компот з кавуна Компот з кавуна на зиму на 3-х літрову банку