Казахська бешбармак з яловичини, або м’ясо по-казахськи, буде у вас смачним і ситним блюдом, яким ви порадуєте свою сім’ю. Готується воно нескладно. Казахи роблять його з баранини, але з яловичиною вийде не менш смачно.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яловичина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 2 ч. л.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Як почати готувати казахська бешбармак з яловичини? Спочатку підготуйте всі зазначені в рецепті продукти.
Яловичину промити, розрізати на великі шматочки, складіть у каструлю і залийте 3 літрами холодної води. Каструлю з м’ясом помістіть на великий вогонь.
Доведіть м’ясо до кипіння і зніміть з поверхні пінку. Поваріть яловичину на невеликому вогні протягом 30 хвилин.
Потім у бульйон покладіть очищену цибулину, насипте горошки чорного перцю і варіть м’ясо ще 1 годину.
Поки м’ясо вариться, приготуйте тісто для локшини. У посуд для замішування тіста розбийте яйце, насипте сіль, налийте води і добре перемішайте віночком.
Потім насипте просіяне на сито борошно і замісіть тісто лопаткою.
Коли тісто забере всю муку, перекладіть його на стільницю і добре вимісіть руками.
Потім прикрийте тісто глибокою тарілкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
Після закінчення цього часу тісто розкачайте качалкою в тонкий лист товщиною не більше 3 мм Розкатане тісто наріжте на квадрати 4х4 див.
Через півтори години варіння яловичини видаліть з бульйону цибулю і все горошки перцю. За своїм смаком бульйон посоліть, покладіть 2 листочки лавра і поваріть яловичину ще півгодини.
Потім м’ясо шумівкою вийміть з бульйону в окрему миску і трохи остудіть.
Поки м’ясо остигає, почистіть цибулю і наріжте його на тонкі півкільця.
Нашатковану цибулю перекладіть в окрему каструльку, залийте знятим з бульйону жиром і варіть 5 хвилин на невеликому вогні.
Охолоджене м’ясо наріжте поперек волокон на невеликі шматочки.
Частина бульйону відніміть для подачі страви, адже казахи запивають їм бешбармак. У бульйоні, що залишився, відваріть до готовності локшину.
Відварену локшину перекладіть на велике блюдо. Поверх локшини викладіть шматочки м’яса і томлений цибулю. Полийте блюдо жиром після гасіння цибулі і посипте його свіжою зеленню. Казахська бешбармак з яловичини готовий. Можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний