Казахська бешбармак з яловичини, або м’ясо по-казахськи, буде у вас смачним і ситним блюдом, яким ви порадуєте свою сім’ю. Готується воно нескладно. Казахи роблять його з баранини, але з яловичиною вийде не менш смачно.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яловичина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 ч. л.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Як почати готувати казахська бешбармак з яловичини? Спочатку підготуйте всі зазначені в рецепті продукти.

Яловичину промити, розрізати на великі шматочки, складіть у каструлю і залийте 3 літрами холодної води. Каструлю з м’ясом помістіть на великий вогонь.

Доведіть м’ясо до кипіння і зніміть з поверхні пінку. Поваріть яловичину на невеликому вогні протягом 30 хвилин.

Потім у бульйон покладіть очищену цибулину, насипте горошки чорного перцю і варіть м’ясо ще 1 годину.

Поки м’ясо вариться, приготуйте тісто для локшини. У посуд для замішування тіста розбийте яйце, насипте сіль, налийте води і добре перемішайте віночком.

Потім насипте просіяне на сито борошно і замісіть тісто лопаткою.

Коли тісто забере всю муку, перекладіть його на стільницю і добре вимісіть руками.

Потім прикрийте тісто глибокою тарілкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку.

Після закінчення цього часу тісто розкачайте качалкою в тонкий лист товщиною не більше 3 мм Розкатане тісто наріжте на квадрати 4х4 див.

Через півтори години варіння яловичини видаліть з бульйону цибулю і все горошки перцю. За своїм смаком бульйон посоліть, покладіть 2 листочки лавра і поваріть яловичину ще півгодини.

Потім м’ясо шумівкою вийміть з бульйону в окрему миску і трохи остудіть.

Поки м’ясо остигає, почистіть цибулю і наріжте його на тонкі півкільця.

Нашатковану цибулю перекладіть в окрему каструльку, залийте знятим з бульйону жиром і варіть 5 хвилин на невеликому вогні.

Охолоджене м’ясо наріжте поперек волокон на невеликі шматочки.

Частина бульйону відніміть для подачі страви, адже казахи запивають їм бешбармак. У бульйоні, що залишився, відваріть до готовності локшину.

Відварену локшину перекладіть на велике блюдо. Поверх локшини викладіть шматочки м’яса і томлений цибулю. Полийте блюдо жиром після гасіння цибулі і посипте його свіжою зеленню. Казахська бешбармак з яловичини готовий. Можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний