Простий рецепт кексу на кефірі і маргарині освоять навіть початківці кулінари. Рецепт цього десерту стане одним з ваших фаворитів серед домашньої випічки. Доступні інгредієнти, а смак просто неймовірний. Красивий і ароматний кекс оцінять всі. Такий десерт можна приготувати і на свято.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 250 мл
- Маргарин вершковий – 100 гр.
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Борошно пшеничне – 375 гр.
- Сода харчова – 1.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Ванілін – 1 ч. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати кекс на кефірі і маргарині просто! Розм’якшений маргарин розтопити на вогні або в мікрохвильовій печі.
Борошно просійте кілька разів в окрему ємність через сито.
Розтоплений маргарин перелийте в глибоку ємність, додайте цукровий пісок. Добре перемішайте з допомогою міксера або віночка. Додайте яйця, кефір (кілька ложок кефіру залиште), сіль, просіяне борошно. В окремій ємності погасіть соду оцтом і вилийте в тісто. Добре перемішайте до зникнення грудочок.
відлийте Половину тіста в окрему ємність і додайте какао і кілька ложок залишеного кефіру. У другу додати ванільний цукор. Добре перемішайте і одне, і інше тісто.
Приготуйте форму для випікання. Якщо форма силіконова, то їх змащувати не потрібно, металеву – змастіть невеликою кількістю масла. У форму вилити 2 столовій ложці ванільного і шоколадного тіста по черзі. За бажанням можете зробити візерунок зубочисткою. Форму перемістіть в добре розігріту духовку. Випікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
кекс Вийміть з духовки і дайте охолонути. Готовий кекс акуратно перемістіть на блюдо. Прикрасьте цукровою пудрою за бажанням.
Кекс виходить повітряним і ніжним. Заварюйте ароматний кави і насолоджуйтеся десертом!