Сьогодні представляю вашій увазі рецепт капкейків червоний оксамит з сирним кремом. Червоний оксамит – чудовий повітряний бісквіт на кефірі, з додаванням барвника червоного кольору і какао-порошку, які надають тісту насичений червоний колір. Структура капкейків пориста і розсипчаста, що дозволяє зробити від капкейків невеликі отвори для заповнення їх кремом або наповнювачем. Червоний оксамит відмінно поєднується з сирним кремом, приготовленим на основі вершкового сиру та вершків. Варто збити сир, вершки і цукрову пудру і повітряний вершковий крем повністю готовий!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Кефір – 180 мл
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 0.66 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 0.66 ч. л.
  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Харчовий барвник – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Сир вершковий – 300 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Вершки – 100 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати капкейки червоний оксамит з сирним кремом, в суху миску розбиваємо охолоджений яйця, додаємо цукор і за допомогою міксера збиваємо в густу піну. У процесі збивання маса повинна посвітліти і збільшитися в об’ємі. Потім в яєчно-цукрову масу додаємо барвник і збиваємо тісто ще близько 1-2 хвилини.

За цей час барвник розподілитися по яєчної маси і зафарбує її в інтенсивний червоний колір. Якщо ви використовуєте не гелеві барвники – їх може знадобитися інша кількість.

Кефір необхідно вийняти з холодильника заздалегідь, щоб до часу замісу тіста він нагрівся до кімнатної температури. Додаємо в нього соду, перемішуємо і чекаємо, поки пройде реакція і кефір перестане пузиритися.

В глибокій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіваємо борошно, какао-порошок і розпушувач. Все добре перемішуємо, для цього краще всього використовувати віночок.

кефір додаємо рослинне масло, добре перемішуємо, після чого в кілька етапів вводимо сухі інгредієнти, потім додаємо яєчну масу.

В результаті у нас виходить гладке однорідне тісто без грудочок, красивого насиченого кольору.

У форму для випічки викладаємо паперові формочки і заповнюємо їх тістом на 2/3, так як в процесі випічки воно добре піднімається.

Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовність капкейків перевіряємо зубочисткою, вона повинна виходити з готових капкейків сухий.

Виймаємо капкейки з духовки і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, щоб вони трохи охололи. Потім акуратно виймаємо їх з форми і викладаємо на решітку. Даємо капкейкам охолонути 20-30 хвилин.

За допомогою спеціального плунжера у від капкейків робимо невеликі отвори. Якщо у вас немає плунжера, можна зробити отвори за допомогою зворотного боку металевої насадки для крему або ножа.

Для крему в глибоку миску викладаємо добре охолоджений вершковий сир, додаємо цукрову пудру і збиваємо до однорідної пишної консистенції. Потім додаємо крижані вершки і ще раз добре збиваємо. Крем повинен вийти легкої повітряної консистенції. Крем викладаємо в кондитерський мішок з металевої або пластиковою насадкою для крему і прибираємо в холодильник на 15-20 хвилин, щоб крем добре охолодився.

Після того, як крем добре остудилося, наповнюємо їм капкейки і прикрашаємо їх красивою шапочкою з крему.

Посипаємо капкейки залишилися подрібненим бісквітом і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Кекси в духовці Кекси на рослинному маслі Мафіни на кефірі Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси Шоколадні кекси в духовці Шоколадні кекси в силіконових формочках Шоколадні мафіни з какао