Поєднання чорниці і шоколаду здатне пробудити любов до випічки абсолютно у будь-якої людини. Такі кекси не вимагає від вас особливих кулінарних навичок. Вам доведеться витратити на них всього годину свого вільного часу, зате в результаті ви отримаєте дуже смачний десерт.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 120 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Чорниця – 120 гр.
  • Шоколад – 50 гр.
  • Какао-порошок – 40 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати шоколадні кекси з чорницею. Для початку нам необхідно уважно чорницю перебрати, яку ми будемо використовувати в приготуванні. Ви можете використовувати або заморожену або свіжу ягоду. У цьому рецепті ми візьмемо свіжу чорницю. Для початку переберіть ягоди, прибираючи всі зіпсовані плоди. Використовувати їх в якості начинки дуже не рекомендується. Після цього пересипте ягоди в миску і залийте її водою. На поверхню спливе різне сміття, який міг залишитися серед чорниці. Приберіть його з допомогою шматочка якої-небудь тканини. Після цього поміняйте воду і залиште в ній ягоди приблизно на 20 хвилин. Коли час вийде, промийте чорницю кілька разів. Розстеліть на столі паперові рушники. Викладіть на них ягоди. Рушники вберуть в себе всю зайву вологу з поверхні чорниці.

Переходимо до приготування тіста. Для початку нам необхідно просіяти борошно з допомогою сита. Так борошно насититься киснем, тісто вийде повітряним, м’яким і пористим. Насипте борошно в миску, додайте до неї цукор і розпушувач. Какао також спочатку необхідно просіяти через сито, а після насипати до решти інгредієнтів. Добре розмішайте готову суху суміш. Відкладіть її в сторону.

Розбийте в миску яйце. Налийте молоко. Ви можете використовувати молоко з будь-яким відсотком жирності. Проте заздалегідь перевірте, щоб воно було свіжим. Вершкове масло покладіть на невелику тарілочку. Поставте посуд у мікрохвильову піч приблизно на 2 хвилини. Коли масло повністю розтопиться, додайте до молока і яйця. За допомогою блендера починайте перемішувати масу. В результаті вона повинна стати однорідною.

Поступово починайте додавати до суміші молока, яйця і масла суху суміш. Зробіть це в кілька етапів. Після кожного додавання добре перемішуйте тісто ложкою. В результаті воно має вийти не дуже густим. Додайте в нього сухі ягоди чорниці. Акуратно розмішайте тісто зворотною стороною ложки, щоб не пошкодити ягоди.

Шоколад для пирога ви можете взяти будь-хто: як чорний, так і молочний. Однак поєднання молочного шоколаду і чорниці виходить більш ніжним. Нам потрібно подрібнити його. Для цього можна розламати його руками або використовувати ніж. Додайте шматочки шоколаду в тісто і ще раз перемішайте його.

Для випікання краще всього використовувати силіконові форми. Їх не потрібно змащувати, вони добре відходить від випічки. Якщо ж ви будете використовувати жерстяну форму, добре змастіть її маслом, щоб пиріг не підгорів. Перемістіть тісто у форму. Поставте форму в духовку, яку необхідно розігріти до 180 градусів. Випікайте кекси протягом 30-40 хвилин. Готовність кексів можна перевірити за допомогою зубочистки. Сигналом готовності стане рум’яна кірочка, що утворюється на поверхні випічки.

Готові кекси перекладіть на тарілку. Прикрасити їх можна цукровою пудрою, свіжими ягодами або шоколадом. Такі кекси чудово підійдуть для пікніка на природі з сім’єю. Їх по достоїнству оцінять як дорослі, так і діти. Насолоджуйтесь!

Бісквітні кекси Вологі шоколадні кекси Кекси з ягодами Кекси на молоці Шоколадні кекси в духовці Шоколадні кекси в силіконових формочках