Представляємо вашій увазі повсякденний десерт, який, незважаючи на всю простоту в приготуванні і доступність інгредієнтів, стане відмінним приводом зібратися за одним столом всім членам сім’ї.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Манна крупа – 50 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Кефір – 90 мл
- Масло вершкове – 25 гр.
- Ромовий екстракт – 1 гр.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Кориця – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати кекс на кефірі в мікрохвильовці. Беремо глибоку миску, вливаємо в неї кефір, з’єднуємо його з однією столовою ложкою цукру.
Додаємо в отриману консистенцію кілька крапель ромової есенції. Туди ж відправляємо какао-порошок і корицю. Все ретельно перемішуємо.
Попередньо розтоплене вершкове масло також необхідно відправити до загальної маси, а потім все ретельно перемішати.
Поступово вводимо в тісто борошно з розпушувачем.
Загальну масу з’єднуємо з манною крупою. Якщо у вас немає манної крупи, то замість неї тісто можна додати пшеничне борошно в такій же кількості.
Беремо звичайні чашки. Їх необхідно попередньо змастити рослинним маслом і вилити туди наше тісто.
Зверху все посипаємо цукром.
Відправляємо чашки з тестом в мікрохвильовку. Кожен кекс випікається три хвилини.
Перед подачею кекс необхідно остудити. Приємного апетиту!
Кекси Кекси без родзинок Кекси в гуртку за 5 хвилин в мікрохвильовці Кекси з манкою Кекси на кефірі без яєць Шоколадний кекс без яєць Шоколадні кекси на кефірі