Такий рецепт кексу підійде не тільки тим, хто щодня любить побалувати своїх улюблених чимось смачненьким, але і тим, хто планує зустріч дорогих гостей. Морквяно-апельсиновий кекс дуже смачний, ароматний, а головне – простий у виконанні.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – за смаком
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Апельсин – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати морквяно-апельсиновий кекс. У глибоку миску кладемо яйця, цукор і сіль. Збиваємо міксером всі інгредієнти протягом 10 хвилин до утворення піни. Коли потрібна консистенція буде отримана, поступово починаємо вливати олію. Міксер в цей момент не відключати, продовжуємо збивати.

Після того, як суміш стане однорідною, додаємо в неї просіяне борошно і розпушувач. Перемішуємо.

Далі додаємо наступні інгредієнти: цедру двох апельсинів, ванілін і соду. Знову перемішуємо.

В кінці додаємо терту моркву і вимішуємо тісто, поки консистенція не стане однорідною.

Перелити тісто у форму, змащену маслом або застелене пергаментом. Тепер відправляємо кекс в духовку на 45-50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність тіста перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Як тільки кекс буде готовий, дістаємо його з духовки і даємо час охолонути. А потім вже виймаємо з форми. Готовий десерт прикрашаємо цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Ванільні кекси Кекси Кекси без вершкового масла Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси на рослинному маслі