Представляємо вашій увазі повсякденний десерт, який, незважаючи на всю простоту в приготуванні і доступність інгредієнтів, стане відмінним приводом зібратися за одним столом всім членам сім’ї.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Манна крупа – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Кефір – 90 мл
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Ромовий екстракт – 1 гр.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Кориця – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати кекс на кефірі в мікрохвильовці. Беремо глибоку миску, вливаємо в неї кефір, з’єднуємо його з однією столовою ложкою цукру.

Додаємо в отриману консистенцію кілька крапель ромової есенції. Туди ж відправляємо какао-порошок і корицю. Все ретельно перемішуємо.

Попередньо розтоплене вершкове масло також необхідно відправити до загальної маси, а потім все ретельно перемішати.

Поступово вводимо в тісто борошно з розпушувачем.

Загальну масу з’єднуємо з манною крупою. Якщо у вас немає манної крупи, то замість неї тісто можна додати пшеничне борошно в такій же кількості.

Беремо звичайні чашки. Їх необхідно попередньо змастити рослинним маслом і вилити туди наше тісто.

Зверху все посипаємо цукром.

Відправляємо чашки з тестом в мікрохвильовку. Кожен кекс випікається три хвилини.

Перед подачею кекс необхідно остудити. Приємного апетиту!

Кекси Кекси без родзинок Кекси в гуртку за 5 хвилин в мікрохвильовці Кекси з манкою Кекси на кефірі без яєць Шоколадний кекс без яєць Шоколадні кекси на кефірі