Для любителів смачної домашньої випічки пропоную легкий рецепт лимонного кексу на кефірі з манкою. Випічка з манкою набагато корисніше випічки з борошном, єдиний момент – манку необхідно попередньо замочити в молочному продукті, щоб вона не відчувалася в готової випічки. Отже, приступимо!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати кекс на кефірі з манкою. Кефір розігріти в мікрохвильовці приблизно 35-40 секунд. У глибоку тарілку засипаємо манку і заливаємо її теплим кефіром. Залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин для набухання.

В глибокій мисці з’єднуємо яйця з цукром і збиваємо їх за допомогою міксера до пишної піни.

Вершкове масло необхідно заздалегідь дістати з холодильника, воно має бути кімнатної температури. Додаємо розм’якшене масло і набряклу манку з кефіром до збитим яєць і добре перемішуємо.

Мій лимон і за допомогою дрібної терки натираємо лимонну цедру, акуратно знімаючи тільки жовту частину, відправляємо її в тісто. Видавлюємо з столову ложку соку лимона, соду гасимо лимонним соком, додаємо в тісто і все перемішуємо до однорідної консистенції.

Просіваємо в тісто борошно і ще раз все добре перемішуємо за допомогою міксера.

Форму для випічки добре змащуємо вершковим маслом і перекладаємо в неї тісто. Ставимо кекс випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Готовий кекс дістаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження, потім перекладаємо на блюдо або дошку. Перед подачею ріжемо на порційні шматочки і подаємо, прикрасивши часточкою лимона. Приємного чаювання!

Кекс на кефірі в духовці Кекси Кекси без родзинок Кекси на кефірі Лимонні кекси