Сьогодні випікають кекси в якості десерту і в якості закуски, на молоці, кефірі, без яєць, з варенням, шоколадні і ще багато різновидів. Випічка виходить смачною і ароматною. Якщо ви ведете здоровий спосіб життя, стежите за своєю фігурою і харчуванням, приготуйте ПП кекс.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло кокосове – 3 ст. л.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 140 гр.
  • Борошно вівсяна – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Горіхи – 70 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Шоколад темний – 50 гр.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Як почати готувати ПП кекс у духовці? Підготуйте необхідні інгредієнти для кексу.

Подрібніть ножем горіхи і шоколад. Горіхи використовуйте будь-які.

Борошно змішайте разом з розпушувачем. Якщо вівсяного борошна немає, візьміть геркулес довгого варіння і подрібніть в кавомолці.

Кокосове масло розтопити на вогні або в мікрохвильовій печі.

Мед розтопіть на водяній бані. Змішайте з кокосовим маслом і водою. Додайте горіхи і добре перемішайте.

В отриману рідку масу розбийте яйце і ретельно перемішайте.

муку Змішану з розпушувачем просіяти через сито в кілька прийомів. Перемішайте до зникнення грудочок.

У тісто додайте шматочки гіркого шоколаду, добре перемішайте, щоб шоколад рівномірно розподілився в тесті.

Розігрійте духовку. Якщо форма силіконова – попередньо змастіть невеликою кількістю масла або застеліть пергаментним папером. У підготовлену форму викладіть тісто. Розрівняйте силіконової лопаткою.

Час приготування кексу 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вийміть з духовки і дайте кексу охолонути, потім перемістіть на блюдо.

Розріжте на порції і подавайте до столу.

Налийте гарячого чаю і насолоджуйтеся корисним десертом!

Кекси Кекси в духовці Кекси з какао Кекси з шоколадною крихтою Шоколадні кекси Шоколадні кекси в духовке