Сьогодні ми спечемо прекрасний ягідний кекс. Поєднання в ньому ароматних ягід неодмінно нагадає вам про теплі літні дні. Шматочок літнього десерту з чашкою гарячого чаю зігріє вас в будь непогожий день.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Кефір – 150 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло оливкова – 50 мл
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ягоди – 250 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати кекс на кефірі з ягодами, борошно просіваємо через сито в глибоку ємність, додаємо розпушувач і ванілін.
В глибокій мисці за допомогою віночка змішуємо яйця, цукор, оливкова олія, трохи остигле розтоплене в мікрохвильовій печі вершкове масло і кефір.
Змішуємо сухі і рідкі інгредієнти, ретельно вимішуємо до гладкої однорідної консистенції, потім додаємо свіжі ягоди. Якщо ягоди заморожені – їх необхідно попередньо розморозити і залишити стекти зайвої рідини, а потім додавати в тісто.
Форму змащуємо вершковим маслом і перекладаємо в неї тісто. Ставимо кекс випікатися в розігріту до 170 градусів духовку на 45-50 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою.
Готовий рум’яний кекс дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути
Остиглий кекс виймаємо з форми. Ягоди в кексі дають кислинку, тому кекс можна присипати цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Бісквітні кекси Кекс на кефірі в духовці Кекси Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси з ягодами Кекси на кефірі з родзинками