Сьогодні ми спечемо прекрасний ягідний кекс. Поєднання в ньому ароматних ягід неодмінно нагадає вам про теплі літні дні. Шматочок літнього десерту з чашкою гарячого чаю зігріє вас в будь непогожий день.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Кефір – 150 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ягоди – 250 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати кекс на кефірі з ягодами, борошно просіваємо через сито в глибоку ємність, додаємо розпушувач і ванілін.

В глибокій мисці за допомогою віночка змішуємо яйця, цукор, оливкова олія, трохи остигле розтоплене в мікрохвильовій печі вершкове масло і кефір.

Змішуємо сухі і рідкі інгредієнти, ретельно вимішуємо до гладкої однорідної консистенції, потім додаємо свіжі ягоди. Якщо ягоди заморожені – їх необхідно попередньо розморозити і залишити стекти зайвої рідини, а потім додавати в тісто.

Форму змащуємо вершковим маслом і перекладаємо в неї тісто. Ставимо кекс випікатися в розігріту до 170 градусів духовку на 45-50 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою.

Готовий рум’яний кекс дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути

Остиглий кекс виймаємо з форми. Ягоди в кексі дають кислинку, тому кекс можна присипати цукровою пудрою.

Приємного чаювання!

Бісквітні кекси Кекс на кефірі в духовці Кекси Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси з ягодами Кекси на кефірі з родзинками