Безсумнівно, цей десерт не зможе залишити байдужими не тільки любителів смачної випічки, але і тих, хто піклується про свою фігуру. Всі інгредієнти, які входять до складу бананового кексу, відрізняються низкокалорийностью. Крім того, це блюдо зовсім нескладне в приготуванні.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Банан – 2 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати банановий кекс у духовці? Беремо банани, очищаємо їх від шкірки. Краще всього використовувати стиглі м’які банани середнього розміру. Їх необхідно подрібнити у блендері.

Беремо окрему миску, в якій потрібно буде з’єднати цукор з яйцями і гарненько збити отриману масу. Туди ж відправляємо вершкове масло, яке необхідно заздалегідь розтопити.

Далі ретельно розтираємо сир виделкою до однорідності. З’єднуємо отриману масу з подрібненими в блендері бананами.

В бананово-сирну масу вводимо перемішані цукор, яйця і вершкове масло.

Туди ж відправляємо пшеничне борошно і розпушувач тіста. Все добре перемішуємо.

Тісто випікається в попередньо змазаній маслом формочці 45-50 хвилин при 180 градусах. Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Сирно-бананові кекси