Безсумнівно, цей десерт не зможе залишити байдужими не тільки любителів смачної випічки, але і тих, хто піклується про свою фігуру. Всі інгредієнти, які входять до складу бананового кексу, відрізняються низкокалорийностью. Крім того, це блюдо зовсім нескладне в приготуванні.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Банан – 2 шт.
- Сир – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати банановий кекс у духовці? Беремо банани, очищаємо їх від шкірки. Краще всього використовувати стиглі м’які банани середнього розміру. Їх необхідно подрібнити у блендері.
Беремо окрему миску, в якій потрібно буде з’єднати цукор з яйцями і гарненько збити отриману масу. Туди ж відправляємо вершкове масло, яке необхідно заздалегідь розтопити.
Далі ретельно розтираємо сир виделкою до однорідності. З’єднуємо отриману масу з подрібненими в блендері бананами.
В бананово-сирну масу вводимо перемішані цукор, яйця і вершкове масло.
Туди ж відправляємо пшеничне борошно і розпушувач тіста. Все добре перемішуємо.
Тісто випікається в попередньо змазаній маслом формочці 45-50 хвилин при 180 градусах. Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Сирно-бананові кекси