Червоний оксамит – це повітряний бісквіт з пористою структурою вологий всередині і не потребуючий просочення або крему. Однак він ідеально поєднується з ніжним сирним кремом на основі вершків та вершкового сиру. Капкейки червоний оксамит в домашніх умовах будуть прекрасним варіантом десерту на святковому столі, оригінальним подарунком і стануть вашим улюбленим десертом, смак якого запам’ятовується надовго.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – М ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Харчовий барвник – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Сир сирний – 500 гр.
  • Вершки – 120 гр.
  • Цукрова пудра – 70 гр.

Процес приготування:

Як приготувати капкейки червоний оксамит в домашніх умовах? Вершкове масло виймаємо з холодильника за пару годин до початку приготування, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Розм’якшене вершкове масло викладаємо в глибоку миску, додаємо цукор-пісок і ванільний цукор і збиваємо міксером на високій швидкості дочиста.

Потім в тісто вводимо яйце збиваємо близько 1-2 хвилин, після чого додаємо барвник. Збиваємо масу до однорідної консистенції. Якщо ви використовуєте порошковий барвник – його необхідно розчинити в кефірі або сколотинах.

В тісто в кілька етапів вводимо по черзі частина просіяного борошна з розпушувачем, содою і сіллю, какао та частина сколотин.

Перемішуємо тісто на зниженій швидкості міксера до отримання однорідної гладкої густої маси.

У форму для випічки капкейків укладаємо паперові форми і наповнюємо їх тістом на 2/3. Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 17-20 хвилин. Готовність капкейків перевіряємо зубочисткою або шпажкою, після проколу капкейка вони повинні виходити сухими. Виймаємо капкейки їх духової шафи і залишаємо при кімнатній температурі на 5-10 хвилин, потім виймаємо капкейки з форми на грати і залишаємо до повного охолодження.

Вершки для крему охолоджуємо в холодильнику мінімум 2-3 години. Наливаємо вершки в невелику ємність і збиваємо на високій швидкості міксера 5-10 хвилин, щоб вони досягли густої консистенції.

У збиті вершки по столовій ложці вводимо сирний сир, щоразу збиваючи близько хвилини. У кінці крем додаємо цукрову пудру і добре перемішуємо.

Вершковий крем викладаємо в кондитерський мішок з насадкою і відсаджуємо крем на остиглі капкейки. Викладаємо їх на блюдо і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Капкейки Кекси в духовці Кекси на кефірі з родзинками Сирний кекс у духовці Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси в силіконових формочках Шоколадні мафіни з какао Шоколадні мафіни класичні