Коли хочеться чогось солодкого, а в магазин йти не хочеться, спробуйте приготувати на молоці. Кекс по структурі виходить ніжним. Ваші домочадці збіжаться на аромат чудового десерту і обов’язково попросять добавки. Продукти використовуються в приготуванні прості і знайдуться в холодильнику у будь-якої господині.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Молоко коров’яче – 0,5 склянки
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Цукерки Корівка – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – за смаком
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кексу на молоці в духовці? Підготуйте необхідні продукти для кексу. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
В глибоку ємність розбийте яйця і додайте цукровий пісок і дрібку солі, перемішайте віночком до однорідної маси.
Вилийте отриману раніше масу молоко кімнатної температури.
Додайте остигле розтоплене масло. Добре перемішайте.
Цукерки «Корівка» подрібніть ножем і додайте до рідких інгредієнтів. Якщо цукерок у вас немає, можете пропустити цей крок.
Добре перемішайте і дайте цукерок розчинитися, залишивши на 10 хвилин.
В глибоку миску просійте борошно і розпушувач. Поступово введіть до рідких інгредієнтів.
Добре перемішайте до зникнення грудочок.
Підготовлену форму змастіть маслом. Викладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою. Поставте кекс в заздалегідь розігріту духовку на 40 хвилин. Якщо ви готуєте кекси в маленьких формочках, випікайте 25 хвилин. Температура приготування 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дайте кексу охолонути, вийміть з форми.
Наріжте кекс на порції. За бажанням прикрасити цукровою пудрою.
Кекс виходить в міру солодкий і повітряний. Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення. Приємного чаювання!