Любителі поекспериментувати на кухні постійно перебувають у пошуку ідеального співвідношення інгредієнтів і таким чином придумують новий рецепт. Рецепт кексу на молоці з какао вийшов саме так. Кекс можна також спекти в одній великій або в маленьких формах. Випічка виходить пористою і повітряної.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1.5 склянки
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Молоко коров’яче – 0.5 склянки
- Маргарин вершковий – 200 гр.
- Какао-порошок – 4 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати кекс на молоці з какао. Увімкніть духовку розігріватися. Підготуйте необхідні інгредієнти для кексу. Маргарин натерти на крупній тертці або розріжте ножем і розтопіть на водяній бані.
До розтопленого маргарину додайте какао, цукровий пісок, ванільний цукор і молоко, добре перемішайте і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
раніше отриману остиглу масу введіть по одному курячі яйця, добре перемішуючи після кожного. Борошно просійте через сито разом з розпушувачем в кілька прийомів.
Перемішайте до зникнення грудочок.
Якщо форма силіконова – попередньо змастіть невеликою кількістю масла. У підготовлену форму викладіть тісто акуратно. Час приготування кексу 45 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо маленькі формочки, час приготування зменшіть до 25 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Вийміть з духовки і дайте кексу охолонути.
Потім перемістіть на блюдо. Прикрасьте кекс на свій розсуд, можна присипати цукровою пудрою.
Налийте склянку теплого молока і насолоджуйтеся ароматним десертом!