В літній час актуальною буде випічка зі свіжими лісовими або садовими ягодами. Кекси з малиною виходять дуже ніжними і соковитими, їх можна подати в якості десерту на стіл, взяти з собою в дорогу або на роботу для легкого перекусу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 175 мл
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Малина – 175 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати кекси з малиною в силіконових формочках. Вершкове масло наріжте на кілька шматків і розтопіть його на повільному вогні, остудіть.

Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіяти, додайте до борошна цукор. У миску розбийте яйце, збийте його вилкою, потім додайте до нього молоко і розтоплене масло. З’єднайте отриману суміш з борошном і цукром, замісіть однорідне тісто без грудочок.

Акуратно додайте в тісто малину і повільними рухами перемішайте.

На 2/3 наповніть силіконові формочки тестом. Поставте формочки на деко і помістіть його в розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте 20-25 хвилин, залежить від потужності вашої духовки.

Готові кекси вийміть з формочок, посипте їх цукровою пудрою і прикрасьте цілими ягодами.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці