Якщо ви в пошуках смачного десерту, то цей рецепт для вас. Кекс – це випічка, досить проста в приготуванні. Даний рецепт вимагає цілком звичайного набору продуктів. Шматочки яблук прикрашають кекс і роблять його смак винятковим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Борошно пшеничне – 260 гр.
- Сметана 20% – 200 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Яблука – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати кекси на сметані з яблуками? На самому початку розтопіть вершкове масло. Скористайтеся мікрохвильовою піччю або плитою. Розтоплене масло стане гарячим, але не варто доводити його до кипіння.
Заздалегідь дістаньте яйця з холодильника, для приготування кексу вони повинні бути кімнатної температури. Розколіть і відправте їх миску, збийте міксером до утворення пишної піни.
Весь цукровий пісок всипте до яєць і продовжуйте збивати. В результаті яєчно-цукрова маса повинна стати більш світлою і більш густий.
Далі в загальну суміш додаємо сметану, все разом збиваємо ще протягом 2 хвилин.
Заздалегідь просійте борошно або зробіть це прямо в загальну масу. Оцтом погасите харчову соду і відправте разом з борошном у ємність з іншими інгредієнтами. Замісіть тісто – все перемішайте і ретельно збийте міксером.
У практично готове тісто переливаємо розтоплене вершкове масло. Стежте, щоб до цього моменту воно вже не було гарячим. Все знову збиваємо протягом 2 хвилин. Після збивання всіх компонентів тісто вийде повітряним і ніжним. Поки будемо займатися яблуками, накрийте тісто поліетиленовим пакетом або харчовою плівкою, щоб воно не подсыхало, і залиште при кімнатній температурі.
Перш ніж відправляти яблука в тісто, вимийте їх, зріжте шкірку і натріть на крупній тертці. Тепер вмішуємо яблука в тісто і перемішуємо до їх рівномірного розподілу.
Для випічки кексу можна використовувати будь-яку форму. Якщо це силіконова, попередньо змащувати маслом немає необхідності. Поміщаємо готове тісто у форму і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку.
Випічка кексу займе не менше 20 хвилин. Щоб оцінити готовність і час випікання конкретно у вашій духовці, через 20 хвилин відкрийте її і проткніть шпажкою кекс. Якщо на ній залишилося сире тісто, то продовжуйте випікати ще деякий час. В результаті кекс на сметані з яблуками виходить золотистим зовні і ніжним всередині. Дістаньте його з духовки, дайте охолонути і приступайте до частування.
Приємного чаювання!
Бісквітні кекси Кекси Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в духовці Яблучні кекси