Якщо ви в пошуках смачного десерту, то цей рецепт для вас. Кекс – це випічка, досить проста в приготуванні. Даний рецепт вимагає цілком звичайного набору продуктів. Шматочки яблук прикрашають кекс і роблять його смак винятковим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Сметана 20% – 200 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Яблука – 2 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати кекси на сметані з яблуками? На самому початку розтопіть вершкове масло. Скористайтеся мікрохвильовою піччю або плитою. Розтоплене масло стане гарячим, але не варто доводити його до кипіння.

Заздалегідь дістаньте яйця з холодильника, для приготування кексу вони повинні бути кімнатної температури. Розколіть і відправте їх миску, збийте міксером до утворення пишної піни.

Весь цукровий пісок всипте до яєць і продовжуйте збивати. В результаті яєчно-цукрова маса повинна стати більш світлою і більш густий.

Далі в загальну суміш додаємо сметану, все разом збиваємо ще протягом 2 хвилин.

Заздалегідь просійте борошно або зробіть це прямо в загальну масу. Оцтом погасите харчову соду і відправте разом з борошном у ємність з іншими інгредієнтами. Замісіть тісто – все перемішайте і ретельно збийте міксером.

У практично готове тісто переливаємо розтоплене вершкове масло. Стежте, щоб до цього моменту воно вже не було гарячим. Все знову збиваємо протягом 2 хвилин. Після збивання всіх компонентів тісто вийде повітряним і ніжним. Поки будемо займатися яблуками, накрийте тісто поліетиленовим пакетом або харчовою плівкою, щоб воно не подсыхало, і залиште при кімнатній температурі.

Перш ніж відправляти яблука в тісто, вимийте їх, зріжте шкірку і натріть на крупній тертці. Тепер вмішуємо яблука в тісто і перемішуємо до їх рівномірного розподілу.

Для випічки кексу можна використовувати будь-яку форму. Якщо це силіконова, попередньо змащувати маслом немає необхідності. Поміщаємо готове тісто у форму і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку.

Випічка кексу займе не менше 20 хвилин. Щоб оцінити готовність і час випікання конкретно у вашій духовці, через 20 хвилин відкрийте її і проткніть шпажкою кекс. Якщо на ній залишилося сире тісто, то продовжуйте випікати ще деякий час. В результаті кекс на сметані з яблуками виходить золотистим зовні і ніжним всередині. Дістаньте його з духовки, дайте охолонути і приступайте до частування.

Приємного чаювання!

Бісквітні кекси Кекси Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в духовці Яблучні кекси