Мафіни на кефірі силіконових формочках – дуже зручний вид випічки, на приготування якого потрібен мінімум інгредієнтів і зовсім небагато часу. Пропонуємо рецепт фактично базового тесту на кефірі, яке не вимагає доповнень і в результаті дає дуже смачні, пористі і м’які мафіни. Але якщо є бажання поекспериментувати, то тісто без проблем ухвалить сухі добавки у вигляді родзинок, горіхів, шматочків мармеладу, шоколадних дропсов та ін


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Борошно – 320 гр.
  • Ванілін – 0.25 ч. л.
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Готувати мафіни на кефірі силіконових формочках легко! В об’ємну миску розбиваємо яйця і висипаємо цукровий пісок. Віночком змішуємо інгредієнти до отримання рідкої пінистої маси. Не потрібно збивати яйця до щільної піни як, наприклад, для бісквітного тіста. В цьому і принадність замісу мафінів – рідкі компоненти досить просто змішати до однорідності.

В яєчно-цукрову суміш вливаємо кефір. Жирність кисломолочного напою може абсолютно будь-який. Слідом за кефіром додаємо рослинне масло без запаху і ванілін. Змішуємо всі разом до однорідності. Борошно просіваємо разом з розпушувачем і додаємо в рідку суміш. Замішуємо тісто віночком, намагаючись розбити всі борошняні грудочки.

Мафіни дуже зручно випікати в силіконових формочках. Вони не потребують змазування, полегшують витяг готових кексів і просто миються після використання. Наповнюємо приготованим тестом силіконові форми на дві третини їх обсягу – під час випічки мафіни помітно піднімуться.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Силіконові форми з тістом поміщаємо на решітку і встановлюємо її на середній рівень гарячої духовки. Випікаємо кекси протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин до рум’яної скоринки. Щоб перевірити готовність тесту у випадку сумнівів, протикаємо один з мафінів зубочисткою: на виході вона повинна залишатися сухою, без слідів сирого тіста. Готові маффіни дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути, щоб не обпектися, і знімаємо форми. Перекладаємо кекси на тарілку і залишаємо до повного охолодження. Для прикраси посипаємо їх цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси в паперових формочках Мафіни Мафіни на кефірі силіконових формочках