Незвичайним цей рецепт є через використання сироватки, яка дозволяє зробити кекс більш пишним і пористим, що, в кінцевому підсумку, призведе до приємної розсипчастості і неповторному смаку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Молочна сироватка – 260 мл
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Ванілін – 1 пакет
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Ізюм – 0.66 ст.

Процес приготування:

Почнемо готувати кекс на сироватці. Для початку необхідно залити окропом ізюм і залишити на 10 -15 хвилин. У глибокій мисці з’єднати яйце з цукром і ретельно перемішати до утворення піни.

В отриману масу додаємо сироватку, все перемішуємо.

Туди ж вливаємо олію і також перемішуємо.

Просіяне борошно з’єднайте з розпушувачем тіста і поступово з’єднуємо з рідкою масою. Після необхідно замісити тісто і розділити його навпіл. В одну частину висипаємо ванілін і цукрову пудру. У другу частину какао-порошок і цукрову пудру. Після цього обидві частини необхідно перемішати.



Промиваємо і підсушуємо родзинки за допомогою серветки, ділимо навпіл і додаємо в кожну частину тіста і перемішуємо.


Форму, в якій будемо випікати тісто, необхідно змастити рослинним маслом. Після починаємо викладати тісто за допомогою столової ложки по черзі з кожної частини.


Відправляємо кекс в духовку на півгодини. Запікати при температурі 180 градусів.

Ванільні кекси Кекси без молока Кекси з какао Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси Шоколадні кекси без вершкового масла Шоколадні кекси в духовці