Незвичайним цей рецепт є через використання сироватки, яка дозволяє зробити кекс більш пишним і пористим, що, в кінцевому підсумку, призведе до приємної розсипчастості і неповторному смаку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Молочна сироватка – 260 мл
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Ванілін – 1 пакет
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Ізюм – 0.66 ст.
Процес приготування:
Почнемо готувати кекс на сироватці. Для початку необхідно залити окропом ізюм і залишити на 10 -15 хвилин. У глибокій мисці з’єднати яйце з цукром і ретельно перемішати до утворення піни.
В отриману масу додаємо сироватку, все перемішуємо.
Туди ж вливаємо олію і також перемішуємо.
Просіяне борошно з’єднайте з розпушувачем тіста і поступово з’єднуємо з рідкою масою. Після необхідно замісити тісто і розділити його навпіл. В одну частину висипаємо ванілін і цукрову пудру. У другу частину какао-порошок і цукрову пудру. Після цього обидві частини необхідно перемішати.
Промиваємо і підсушуємо родзинки за допомогою серветки, ділимо навпіл і додаємо в кожну частину тіста і перемішуємо.
Форму, в якій будемо випікати тісто, необхідно змастити рослинним маслом. Після починаємо викладати тісто за допомогою столової ложки по черзі з кожної частини.
Відправляємо кекс в духовку на півгодини. Запікати при температурі 180 градусів.
Ванільні кекси Кекси без молока Кекси з какао Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси Шоколадні кекси без вершкового масла Шоколадні кекси в духовці