Сьогодні ми спечемо простий у приготуванні, але дивовижно смачний горіховий кекс. Він виходить дуже м’який і розсипчастий всередині, з хрусткою скоринкою і золотистими зверху горішками.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Кефір – 150 гр.
- Волоський горіх – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кекс з горіхами на кефірі? Яйця попередньо охолодити в холодильнику пару годин – так вони краще взобьются. У глибокій мисці з’єднуємо яйця з цукром і збиваємо за допомогою міксера до збільшення обсягу в два рази.
В каструльці, або в мікрохвильовці розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану, не кип’ятимо. Додаємо масло до збитим з цукром яйця. Туди ж додаємо кефір.
Волоські горіхи підсушуємо на сковороді, так вони будуть більш хрусткі, потім за допомогою ножа або блендера подрібнюємо не занадто дрібно, щоб вони відчувалися в кексі.
В тісто просіваємо борошно, додаємо соду і 3/4 волоських горіхів, інші залишаємо для посипання. Ретельно перемішуємо, тісто має вийти густий консистенції.
Форму змащуємо вершковим маслом і трохи подпыляем борошном. Якщо форма силіконова – змащувати її не треба.
перекладаємо Тісто в форму і акуратно розрівнюємо лопаткою, кекс зверху посипаємо горіхами. Ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин, готовність перевіряємо шпажкою, вона повинна виходити сухою.
Готовий кекс виймаємо з духовки, даємо охолонути і викладаємо на тарілку. Перед подачею можна прикрасити його горіхами і присипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Кекс з горіхами Кекс на кефірі в духовці Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси з горіхами Кекси на кефірі з родзинками