Ароматні і апетитні морквяно-яблучні мафіни зберуть ваших домашніх за сімейним чаюванням і доставлять незабутнє задоволення. Смачні і корисні мафіни чудово замінять покупні десерти та інші магазинні солодощі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Апельсиновий сік – 100 мл
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Морква (очищена) – 40 гр.
  • Яблука (очищені) – 40 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати морквяно-яблучні мафіни. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування морквяно-яблучного мафінів. Моркву і яблука ретельно вимийте в прохолодній воді і обсушити. Підготовлені яблука і моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Яблука очистіть від серцевини. Очищені інгредієнти натріть на крупній тертці і викладіть в глибоку ємність.

вилийте В ємність необхідну кількість апельсинового соку і рослинного масла. Потім додайте цукровий пісок, сіль і ванілін.

Добре перемішайте.

Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте розпушувач і ретельно перемішайте. Сухі інгредієнти в кілька прийомів введіть до рідких інгредієнтів.

Ретельно перемішайте до стану однорідної консистенції.

Силіконові формочки заповнити приготованим тістом на 2/3 їх висоти. Формочки помістіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин. Готовність апетитною випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути повністю сухий.

Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, витягніть формочки з мафінами. Мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок.

Остиглі морквяно-яблучні мафіни подавайте на стіл до свіжозвареної чаю, ароматної кави або цикорію. Текстура домашньої випічки виходить ніжною і легкою.

Приємного апетиту!

Ванільні кекси Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Кекси на рослинному маслі Мафіни класичні Морквяні мафіни Пісні кекси