Цей кекс однозначно здивує Вас неперевершеним лимонним ароматом і бездоганною розсипчастою структурою, яка просто ТАНЕ в роті! Обов’язково спробуйте! І, не сумніваюся, цей рецепт назавжди залишиться у Вашій скарбничці рецептів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Ванілін – 2 ч. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Лимонна цедра – 15 гр.
- Лимонний сік – за смаком
Процес приготування:
Готувати кекс з лимонною цедрою легко! Візьмемо розм’якшене вершкове масло. Помістимо його в глибоку миску і будемо збивати його міксером протягом 5 хвилин до утворення пишної білої маси.
Після чого до маслу додамо цукрову пудру – 150 мгр, залишок пудри – відкладемо на потім. Знову взобьем міксером до перемішування пудри, потім додамо яйця, ванільний цукор, сіль, 1 ст. л лимонного соку і цедру. Все ретельно перемішати до однорідного стану.
До тесту поступово будемо додавати борошно разом з розпушувачем. Всі постійно промешівая. Тісто готове. Тепер його можна перекласти в змащену маслом, заздалегідь підготовлену форму.
Випікаємо кекс в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин. Готовність кексу перевіряємо зубочисткою.
Поки наш готовий кекс остигає, приступимо до приготування глазурі.
Візьмемо залишилася цукрову пудру і по чайній ложці будемо додавати до неї лимонний сік, поки пудра не стане глазуреподобной – злегка рідкуватий. Як тільки наша глазур буде готова і охолоджений кекс полити глазур’ю верх кексу.
Лимонний кекс з глазур’ю готовий!
Можна нарізати і подавати до столу, приємного чаювання!
Ванільні кекси Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси з цедрою апельсинової, лимонної Лимонні кекси