Не проти побалувати себе ароматною випічкою? Тоді рецепт смачних кексів з маком доведеться як не можна до речі. А що ще потрібно в розпал холодної зими, коли так хочеться насолодитися домашнім затишком в колі сім’ї.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Йогурт – 0.5 склянки
- Мак – 2,5 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 170 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати кекс з маком. Займемося разделыванием лимона. Моєму і витираємо, очищаємо від шкірки. Далі шкірку необхідно подрібнити. Зробити це можна за допомогою терки, або блендера. Лимон, очищений від шкірки, розрізаємо навпіл і вичавлюємо з нього сік в окрему ємність.
Беремо глибоку миску просіваємо в неї борошно. До просіяного борошна додаємо сіль, цукор, подрібнену лимонну цедру і розпушувач тіста. Все перемішуємо до однорідності.
В іншу миску вбиваємо яйця, з’єднуємо їх з лимонним соком, йогуртом і молоком. Все ретельно перемішуємо.
Суху і рідку суміші з’єднуємо, після чого додаємо туди розтоплене вершкове масло і мак. Консистенція тіста повинна бути густоватой.
Далі розкладаємо тісто у форму для запікання. Не варто забувати, що в процесі випікання тісто має трохи піднятися.
Кекс випікається в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Десерт перед подачею необхідно остудити.
Бісквітні кекси Кекси в силіконових формочках Кекси з маком Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Лимонний кекс класичний