Не проти побалувати себе ароматною випічкою? Тоді рецепт смачних кексів з маком доведеться як не можна до речі. А що ще потрібно в розпал холодної зими, коли так хочеться насолодитися домашнім затишком в колі сім’ї.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Йогурт – 0.5 склянки
  • Мак – 2,5 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 170 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати кекс з маком. Займемося разделыванием лимона. Моєму і витираємо, очищаємо від шкірки. Далі шкірку необхідно подрібнити. Зробити це можна за допомогою терки, або блендера. Лимон, очищений від шкірки, розрізаємо навпіл і вичавлюємо з нього сік в окрему ємність.

Беремо глибоку миску просіваємо в неї борошно. До просіяного борошна додаємо сіль, цукор, подрібнену лимонну цедру і розпушувач тіста. Все перемішуємо до однорідності.

В іншу миску вбиваємо яйця, з’єднуємо їх з лимонним соком, йогуртом і молоком. Все ретельно перемішуємо.

Суху і рідку суміші з’єднуємо, після чого додаємо туди розтоплене вершкове масло і мак. Консистенція тіста повинна бути густоватой.

Далі розкладаємо тісто у форму для запікання. Не варто забувати, що в процесі випікання тісто має трохи піднятися.

Кекс випікається в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Десерт перед подачею необхідно остудити.

Бісквітні кекси Кекси в силіконових формочках Кекси з маком Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Лимонний кекс класичний