Кекс з родзинками – улюблені ласощі з дитинства. Десерт з родзинками – прекрасне частування до чаю, кави, компоту і навіть до склянці теплого молока. Кекс можна пекти не тільки в хлібопічці, мультиварці, але й у звичайній духовці. В одній великій формі або в маленьких. Випічка виходить ніжною і ароматною. Рука так і тягнеться за наступним шматочком, зупинитися просто неможливо.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Лимонна цедра – 1 шт.
  • Ром або Коньяк – 1 ст. л.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати кекс з родзинками в хлібопічці легко! Розм’якшене масло збийте з цукром міксером на середній швидкості, додайте яйця, сіль і цедру лимона, продовжуючи збивати.

Перекладіть масу в форму хлібопічки. Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти через сито до отриманої раніше масі. Ізюм добре промийте і просушіть. Додайте у форму хлібопічки разом з алкоголем і горіхами.

Перемішайте. Закрийте кришку. Встановіть режим «Кекс» і включіть хлібопічку. Коли прилад відключиться, дайте кексу постояти.

Акуратно дістаньте з форми і повністю остудіть.
Прикрасьте кекс з родзинками на свій розсуд, можна присипати цукровою пудрою. Налийте собі склянку молока і насолоджуйтеся десертом!

Кекс з родзинками класичний Кекси без молока Кекси в хлібопічці Кекси з цедрою апельсинової, лимонної Лимонний кекс класичний