Кекс з родзинками – улюблені ласощі з дитинства. Десерт з родзинками – прекрасне частування до чаю, кави, компоту і навіть до склянці теплого молока. Кекс можна пекти не тільки в хлібопічці, мультиварці, але й у звичайній духовці. В одній великій формі або в маленьких. Випічка виходить ніжною і ароматною. Рука так і тягнеться за наступним шматочком, зупинитися просто неможливо.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – 50 гр.
- Лимонна цедра – 1 шт.
- Ром або Коньяк – 1 ст. л.
- Ізюм – 100 гр.
- Горіхи – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати кекс з родзинками в хлібопічці легко! Розм’якшене масло збийте з цукром міксером на середній швидкості, додайте яйця, сіль і цедру лимона, продовжуючи збивати.
Перекладіть масу в форму хлібопічки. Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти через сито до отриманої раніше масі. Ізюм добре промийте і просушіть. Додайте у форму хлібопічки разом з алкоголем і горіхами.
Перемішайте. Закрийте кришку. Встановіть режим «Кекс» і включіть хлібопічку. Коли прилад відключиться, дайте кексу постояти.
Акуратно дістаньте з форми і повністю остудіть.
Прикрасьте кекс з родзинками на свій розсуд, можна присипати цукровою пудрою. Налийте собі склянку молока і насолоджуйтеся десертом!