Морквяні капкейки з лимонним курдом, приготовлені за нашим рецептом – це межа гастрономічної фантазії! Входить до складу коричневий цукор надає капкейкам приємний карамельний смак і відтінок, велика кількість прянощів – приголомшливий пряний аромат, апельсинова цедра – цитрусовий смак. Апельсиновий курд – це чудова рідка апельсинова начинка всередині капкейка, а ніжний вершковий сир ідеально гармонує з морквяним капкейком і лимонним курдом і завершує його ніжний образ.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • цукор – 175 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Борошно цільнозернові – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Імбир мелений – 0.5 ч. л.
  • Гвоздика – 1 щіпка
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Кардамон – 1 щіпка
  • Цедра апельсина – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Морква – 200 гр.
  • Для крему-чіз: –
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Сир вершковий – 300 гр.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Для курда: –
  • Свіжовичавлений апельсиновий сік – 110 – 120 мл
  • Цедра апельсина – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

Для приготування морквяного капкейків з лимонним курдом ми вибрали соковиту солодку моркву. Чистимо його від шкірки і подрібнюємо блендером або на дрібній тертці.

В глибокій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіваємо борошно (якщо у вас немає цільнозерновий – замініть її пшеничним борошном) додаємо цукор, сіль, соду і спеції, в кінці додаємо цедру апельсина. Всі інгредієнти перемішуємо вінчиком.

В глибоку миску розбиваємо яйця кімнатної температури і збиваємо їх віночком до утворення легкої піни. Потім, не перестаючи збивати, тонкою цівкою вводимо рослинне масло і збиваємо 2-3 хвилини до однорідної консистенції.

В рідку суміш додаємо сухі інгредієнти і подрібнену моркву і перемішуємо тісто, щоб не було грудочок.

У форму для випічки вкладаємо паперові формочки, працювати з ними дуже легко – змащувати форму не потрібно, врешті не треба відмивати форму від запеченого тіста, кожен капкейк знаходиться в індивідуальній упаковці та має гарний естетичний вигляд. В паперові форми викладаємо тісто, заповнюючи їх на 2/3. Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20-22 хвилини. Готовність перевіряємо зубочисткою, вона повинна виходити з капкейків сухий.

Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони трохи охолонуть, після чого викладаємо їх на решітку і залишаємо до повного охолодження.

Займемося приготуванням крему: у чашу міксера викладаємо розм’якшене вершкове масло кімнатної температури (ми дістали його з холодильника за 3 години до початку приготування капкейків) і додаємо цукрову пудру. Збиваємо до утворення пишної білої маси, на це піде 7-10 хвилин.

Потім додаємо в миску вершковий сир і ванільну есенцію і збиваємо до однорідної кремоподібної консистенції 2-3 хвилини. Перебивати крем не рекомендується, так як вершкові продукти можуть розшаруватися і відокремитися сироватка. Крем готовий, викладаємо його в кондитерський мішок з насадкою і відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин, щоб він трохи остудився.

В жароміцний посуд відправляємо жовтки і цукор (їх необхідно відразу перемішати віночком, щоб у процесі нагрівання жовтки не згорнулися) сік і цедру лимона. Ставимо на водяну баню і при постійному помішуванні доводимо суміш до кремоподібного стану, на це піде близько 10 хвилин.

Після того, як курд добре загуснув, знімаємо його з водяної бані і проціджуємо через сито, щоб він був однорідної ніжної консистенції.

Потім в курд додаємо нарізане невеликими шматочками вершкове масло, перемішуємо, щоб мало розтануло, закриваємо ємність харчовою плівкою і відправляємо в холодильник, щоб курд охолов.

охололих від капкейків за допомогою ножа або плунжера робимо отвори і наповнюємо їх лимонним курдом, використовуючи для цього кондитерський мішок або шприц або невелику ложку.

Потім капкейки прикрашаємо повітряним кремом і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Апельсинові маффіни Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в паперових формочках Кекси з цедрою апельсинової, лимонної