Кекс – це завжди відмінний варіант для домашнього чаювання, а якщо його зробити з наявних під рукою продуктів і не витрачати сили на складні технології приготування, то він по праву може вважатися ідеальним десертом. По цьому рецепту кекс має повітряну текстуру, доповнену сирною начинкою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Ванілін – 0.25 ч. л.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0.75 ч. л.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати кекс з сирною начинкою? Всі інгредієнти, необхідні для начинки кексу, кладемо в чашу блендера.
Збиваємо вміст до отримання однорідної маси. Сирна начинка готова.
Переходимо до підготовки тесту. Для цього поміщаємо в глибоку посуд яйця і злегка збиваємо.
В окремій мисці змішайте борошно пшеничне, попередньо просіяти, ванілін і розпушувач.
Далі необхідно з’єднати збиті яйця і цукровий пісок.
Працюємо міксером в середньому 10 хвилин, поки не утвориться повітряна маса.
Наступним кроком буде з’єднання суміші з борошна, розпушувача і ваніліну з яєчно-цукрової сумішшю. Додаючи суху суміш, можна ще раз її просіяти.
Всі компоненти перемішуємо вручну, використовую силіконову лопатку або ложку.
Відправляти тісто випікатися краще у вже розігріту духовку. Включаємо її і чекаємо, поки вона досягне температуру до 180 градусів. В цей час підготуємо форму, застеливши її папером для випічки. Кладемо у форму більшу частину готового тіста. Тепер справа за сирною начинкою. Для зручності її розподілу можна скористатися кондитерським шприцом або просто розрівняти начинку лопаткою.
тісто виливаємо на сирний шар.
Коли розігріється духовка, відправляємо в неї форму з тестом і випікаємо його 30 хвилин. Після готовності можна залишити кекс остигати в духовці, відкривши її дверцята.
Дістаємо остиглий кекс, перевертаємо, видаляємо з нього папір, перекладаємо на блюдо. Посипаємо цукровою пудрою, розрізаємо на шматочки і угощаемся.
Приємного чаювання!
Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси Кекси без вершкового масла Кекси без молока