Кекс на молоці і маргарині – прекрасне частування до чаю. Кекс можна пекти в одній великій або в маленьких формах. Любителі десертів постійно змінюють інгредієнти, таким чином шукають ідеальне поєднання і структуру. Випічка виходить ніжною і повітряної.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Лимон – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати кекс на молоці і маргарині? Підготуйте необхідні інгредієнти для кексу.

Маргарин натріть на крупній тертці або розтопіть на водяній бані.

В глибоку миску розбийте яйця, додайте цукровий пісок і маргарин. Добре перемішайте.

Влийте молоко.

Борошно просійте через сито разом з розпушувачем в кілька прийомів. Перемішайте до зникнення грудочок.

На дрібну тертку потріть цедру лимонів.

М’якоть лимона відокремте від наявних кісточок, натріть на крупній тертці або подрібніть блендером до пюреобразного стану.

Лимонну масу акуратно вмішайте в тісто, щоб лимони рівномірно розподілилися по тесту.

Розігрійте духовку. Якщо форма силіконова – попередньо змастіть невеликою кількістю масла.

В підготовлену форму викладіть тісто акуратно. Час приготування кексу 60 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо маленькі формочки, час приготування зменшіть до 35 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Вийміть з духовки і дайте кексу охолонути, потім перемістіть на блюдо.
Прикрасьте кекс на свій розсуд, можна присипати цукровою пудрою. Налийте склянку гарячого чаю і насолоджуйтеся ароматним десертом!

Бісквітні кекси Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на маргарині Кекси на молоці в духовці ПП кекси