Цей рецепт допоможе вам заощадити багато часу і приготувати смачний десерт для святкового столу. Всі інгредієнти можна знайти в будь-якому продуктовому магазині, а для приготування цієї страви не потрібно володіти якимись незвичайними кулінарними навичками.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Чорниця – 100 гр.

Процес приготування:

Перед приготуванням кексу з замороженої чорниці нам необхідно дістати з морозильної камери чорницю. Перекладіть її в миску і залиште розморожуватися. Коли лід в ягодах повністю розтане, злийте суміш соку і води. Розстеліть на столі паперові рушники у кілька шарів. Викладіть на них ягоди, щоб прибрати зайву рідину. Обов’язково перевірте чорницю на наявність зіпсованих плодів. Їх варто прибрати і не використовувати в приготуванні. Після цього помістіть чорницю назад у тарілку і відкладіть її в сторону.

Починаємо готувати тісто для нашого кексу. Ретельно промийте курячі яйця в теплій воді. Після цього добре протріть рушником. Розбийте яйця в невелику, але глибоку миску. Додайте до них молоко. Обов’язково перевірте, щоб воно було свіже. Жирність молока ви можете вибрати на свій розсуд. Вершкове масло покладіть на тарілку і поставте її в мікрохвильову піч приблизно на 2 хвилини. Коли масло повністю розтопиться, додайте до молока та яєць. Розмішайте отриману суміш за допомогою блендера. В результаті вона повинна стати однорідною.

Перед тим, як змішати борошно з іншими інгредієнтами, її необхідно просіяти з допомогою сита. Бажано зробити це кілька разів. Так борошно насититься киснем. В результаті випічка вийде дуже пишною, повітряної і пористої. Додайте до просіяної муки цукор і розпушувач. Добре перемішайте суху суміш. Насипте в миску трохи ванільного цукру, який додасть пирога дуже приємний і апетитний аромат. Ще раз все перемішайте.

Починайте поступово додавати до маси з молока, яєць і вершкового масла суху суміш. Після кожного додавання перемішуйте тісто. Робіть це з допомогою ложки, можна використовувати дерев’яну. У результаті тісто не повинно бути дуже густим. До готового тесту додайте розморожені ягоди чорниці. Акуратно перемішайте з допомогою зворотного боку ложки. Дайте тісту постояти протягом 5 хвилин.

Для випікання ви можете використовувати як силіконову, так і металеву форму. Зручніше буде скористатися першим видом. Якщо ж у вас є тільки металева форма, вам доведеться рясно змастити її олією. Силіконові форми змащувати не потрібно. Перемістіть готове тісто з чорницею у форму. Поставте її в духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 180 градусів. Випікати кекс необхідно приблизно 30 хвилин. Його готовність ви можете перевірити за допомогою звичайної зубочистки. Сигналом про те, що пиріг можна діставати, стане його рум’яна кірочка.

Плюсом даного рецепту є те, що ви можете приготувати такий пиріг в будь-який час року, діставши з своєї морозильної камери запаси замороженої чорниці. Для прикраси рекомендується використовувати цукрову пудру і свіжі ягоди. Ви можете використовувати не тільки чорницю, але й малину, суницю, ожину і т. д. Такий десерт стане відмінним пригощанням для неочікуваних гостей, які будуть вражені його приємним смаком і точно попросять вас дати рецепт цього пирога. Приємного апетиту!

Ванільні кекси Кекси Кекси в духовці Кекси з ягодами Кекси на молоці в духовці