Якщо ви переживаєте, що ваш пиріг може підгоріти, вам варто звернути увагу на цей рецепт. Завдяки спеціальним формам ваші старання точно не будуть марними. А результат здивує вас своїм смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 110 гр.
  • Ванільний цукор – 20 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Чорниця – 150 гр.

Процес приготування:

Перед тим, як приступати до приготування кексів з чорницею в силіконових формах, нам необхідно обробити всі ягоди. Відповідально підійдіть до вибору чорниці. Краще всього використовувати для випічки свіжі ягоди. Під час покупки перевірте запах чорниці. Якщо вона має кислуватий аромат, значить, ягоди вже почали псуватися. Такий продукт не варто купувати і використовувати в приготуванні. Пересипте чорницю в глибоку ємність. Переберіть чорницю, прибираючи всі зіпсовані та пошкоджені плоди. Після цього залийте її водою. На поверхню повинні спливти різні листочки, а також інше сміття. Усунути його можна за допомогою шматочка тканини. Потім поміняйте воду і залиште в ній чорницю приблизно на 15-20 хвилин. Після цього промийте ягоди. Бажано повторити цей процес кілька разів. Розстеліть на столі паперові рушники. Висипте на них чорницю. Рушники повинні увібрати в себе зайву вологу, яка знаходиться на поверхні плодів.

Тепер нам потрібно приготувати тісто майбутнього пирога. Для цього нам знадобиться невелика, але глибока миска. Розбийте в неї 2 яйця і налийте молоко. Вершкове масло покладіть на тарілку і відправте посуд в мікрохвильову піч приблизно на 2 хвилини. В результаті масло має повністю розтопитися. Ви також можете зробити це за допомогою водяної бані. Додайте вершкове масло до яєць і молока. Отриману суміш найкраще збити за допомогою блендера. В результаті у вас повинна вийти однорідна маса.

Борошно необхідно просіяти. Бажано зробити це кілька разів. Так вона насититься киснем. Завдяки цьому процесу, випічка вийде повітряної, пористої і м’якою. Насипте борошно в ємність. Додайте розпушувач, цукровий пісок і ванільний цукор. Добре розмішайте отриману суху суміш.

Починайте поступово, невеликими порціями додавати суміш борошна, розпушувача і цукру до яєць, вершкового масла і молока. Розмішуйте тісто після кожного додавання сухої суміші. Найкраще робити це за допомогою дерев’яної ложки. У результаті тісто має бути не дуже густим. Коли ягоди повністю висохнуть, додайте їх прямо в тісто. Ще раз перемішайте його. Робіть це максимально акуратно, щоб не пошкодити чорницю.

Випікати кекси будемо в силіконових формах. Їх дуже зручно використовувати в приготуванні, так як немає необхідності змащувати їх яким-небудь маслом. Якщо ж ви будете використовувати металеву або яку-небудь іншу форму, вам доведеться рясно змастити її. З приготованого тесту у вас вийде два невеликих кексу. Найкраще випікати їх окремо. Поставте форму з кексом в духовку, яку необхідно розігріти до 180 градусів. Залиште в ній кекс приблизно на 40 хвилин. Ступінь його готовності, можна перевіряти за допомогою зубочистки. Коли пиріг буде повністю готовий, на його верхівці утворюється рум’яна кірочка.

Солодкий і ароматний десерт готовий. Найкраще їсти його з гарячим чаєм. Такий пиріг зможе сподобатися членам вашої сім’ї, які точно попросять приготувати його ще раз. Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси Кекси в духовці Кекси на молоці