Корисні ягоди актуальними в багатьох стравах. Поза сезону підійде заморожений варіант, як в нашому кексі. Журавлина додасть кислинку, яка стане пікантною особливістю страви.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Журавлина – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кекс з журавлиною? Збиваємо яйця, поступово всипаючи цукор.
Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Вливаємо розтоплене масло у збиті з цукром яйця.
Додаємо молоко і збиваємо. Туди ж відправляємо борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо ложкою.
Готуємо журавлину. Якщо використовуємо заморожені ягоди, то даємо їм підтанути природним способом хвилин 5-10. Злегка обсипаємо журавлину борошном і відправляємо в тісто.
Розігріваємо духовку до 190 градусів. Форму обмазуємо маслом і заливаємо підготовлене тісто. Відправляємо запікатися на 25 хвилин.
Бісквітні кекси Кекси Кекси на молоці Кекси на молоці духовке