Корисні ягоди актуальними в багатьох стравах. Поза сезону підійде заморожений варіант, як в нашому кексі. Журавлина додасть кислинку, яка стане пікантною особливістю страви.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Журавлина – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати кекс з журавлиною? Збиваємо яйця, поступово всипаючи цукор.

Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Вливаємо розтоплене масло у збиті з цукром яйця.

Додаємо молоко і збиваємо. Туди ж відправляємо борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо ложкою.

Готуємо журавлину. Якщо використовуємо заморожені ягоди, то даємо їм підтанути природним способом хвилин 5-10. Злегка обсипаємо журавлину борошном і відправляємо в тісто.

Розігріваємо духовку до 190 градусів. Форму обмазуємо маслом і заливаємо підготовлене тісто. Відправляємо запікатися на 25 хвилин.

Бісквітні кекси Кекси Кекси на молоці Кекси на молоці духовке