Кекси червоний оксамит – ще одна варіація на тему Red Velvet. Існує декілька варіантів цього чудового десерту: торт, капкейки, мафіни і кекси. Сьогодні займемося приготуванням кексів. Тісто для кексів замішуємо дуже просто – окремо змішуємо рідкі інгредієнти і сухі, після чого з’єднуємо їх разом. Випікаємо кекси не більше 20 хвилин, щоб не пересушити ніжну пористу структуру, після чого по учиненню прикрашаємо їх повітряним вершковим кремом, який ідеально поєднується з ніжною і пористою структурою кексів.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Ванільна есенція – 1,5 ч. л.
  • Харчовий барвник – 20 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Сир вершковий – 350 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування кексів червоний оксамит. У глибоку миску насипаємо цукор, додаємо ванільний екстракт і рослинне масло. За допомогою віночка трохи збиваємо масу, після чого вводимо яйце. Збиваємо до утворення легкої піни.

Потім додаємо в тісто молоко, розтоплене в мікрохвильовій печі і трохи охолоджене вершкове масло, вводимо барвник. Інгредієнти з’єднуємо, перемішуючи їх віночком.

В чисту миску просіваємо борошно, додаємо какао, розпушувач і сіль. Сухі інгредієнти перемішуємо вінчиком.

Потім додаємо їх до рідкої маси і замішуємо однорідне по консистенції тісто без грудочок.

У форму для випічки викладаємо паперові формочки і наповнюємо їх тістом на 2/3. Ставимо кекси випікатися в заздалегідь розігрітій до 175 градусів духовку на 15-20 хвилин. Головне не пересушити кекси, вони повинні бути трохи вологим всередині.

Готові кекси виймаємо з духовки і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони трохи охололи. Потім перекладаємо їх на решітку і залишаємо до повного охолодження.

Для приготування крему в глибокій мисці з’єднуємо вершки і цукрову пудру. Збиваємо за допомогою міксера до легкої пишної маси. Потім додаємо ванільний екстракт і вершковий сир. З’єднуємо інгредієнти до однорідної консистенції, для цього буде достатньо 2-3 хвилин. Готовий крем викладаємо в кондитерський мішок з насадкою і прикрашаємо кекси. Викладаємо кекси на блюдо і подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Кекси Кекси в паперових формочках Мафіни классические Маффины Шоколадні кекси в силіконових формочках Шоколадні мафіни з какао