Оригінальний домашній кетчуп виходить із зелених помідор. Завдяки легкої кислуватості овоча, заправка виходить дуже яскравою за смаком. Її можна подавати до м’ясних і рибних страв, а також до гарнірів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори зелені – 1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати кетчуп із зелених помідорів, зелені помідори ретельно промиваємо, позбавляючись від будь-яких забруднень. Попередньо натираємо на тертці корінь імбиру.

Подрібнюємо помідори і цибулину, очищену від шкірки. З’єднуємо овочі в каструлі з імбиром і ретельно перемішуємо. Додаємо сіль, цукор, оцет і спеції за смаком. Тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин, періодично помішуючи.

Після приготування домашній кетчуп можна перетерти або відправити в блендер. Так ви отримаєте максимально ніжний і зручний у використанні продукт.

Розливати готовий кетчуп із зелених помідорів можна в стерилізовані банки, які слід зберігати в прохолодному місці.

Зелені помідори на зиму Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів пальчики оближеш