Помідори і болгарський перець – краще поєднання для домашнього кетчупу! Він виходить дуже ароматним, з пряним, насиченим смаком і приголомшливим кольором. Можна сміливо додавати його у будь-яку страву. З таким кетчупом воно стане тільки апетитніше!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Яблука – 0,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 3 – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кетчупу з помідорів з болгарським перцем і цибулею на зиму? Всі овочі і фрукти миємо і чистимо від черешків і плодоніжок. Помідори розрізаємо на кілька часточок. Таким же чином ріжемо яблука, видаляючи при цьому серцевину з насінням.

Перець чистимо від насіння і ріжемо невеликими шматочками. Складаємо яблука, перець і помідори в каструлю, розмішуємо і ставимо на вогонь варимо близько 30 хвилин, періодично помішуючи.

Потім подрібнюємо продукти з допомогою блендера в однорідну масу. Протираємо її через ситечко або друшляк, щоб позбутися від великих часток.

Знову ставимо масу на плиту, засипаємо в каструлю спеції, подрібнений часник, цукор і сіль. Варимо ще півгодини. За 5 хв. до готовності вливаємо оцет.

Розкладаємо кетчуп в простерилізовані банки і закатуємо залізними кришками.

Приємного апетиту!

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів з яблуками Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів Помідори з яблуками на зиму