Неймовірно ароматна, духмяна і пікантна заправка, яку можна заготовити на зиму. Кетчуп з помідорів, яблук і перцю володіє чудовим смаком! Приготований в будинку, він набагато корисніше і апетитніше покупних варіантів. Справжня смакота!
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 1, 5 кг
- Яблука (кислі) – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 зуб.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 – 6 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кетчупу з помідорів з яблуками і болгарським перцем на зиму?Помідори, яблука і перець добре миємо. Очищаємо від плодоніжок, вирізаємо серцевину у яблук, а перець очищаємо від насіння.
Розрізаємо помідори, яблука і перець невеликими шматочками.
Цибулю чистимо і ріжемо його півкільцями, а часник дрібно кришимо або продавлюємо через прес.
Складаємо підготовлені продукти в каструлю, можна додати трохи води (1 ст. л.) і тушкуємо після закипання 30 хв. За цей час овочі і фрукти досить розм’якнуть, після чого їх потрібно пюрировать блендером.
Додаємо в приготовану масу сіль, цукровий пісок, мелений перець, часник, оцет і ставимо її на вогонь. Продовжуємо варити ще 10 хв
Розкладаємо готовий кетчуп в стерилізовані банки, ретельно їх закатуємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів з яблуками Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Помідори з яблуками на зиму