Домашній кетчуп з помідорів – смачна і ароматна заправка для багатьох страв. Особливі нотки їй додають яблука, вони зроблять кетчуп ще апетитніше. Спробуйте приготувати кетчуп самостійно, і вам точно захочеться ще. Просто смакота!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Яблука – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет яблучний 6% – 50 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець червоний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування кетчупу з помідорів з яблуками пальчики оближеш на зиму. Промиваємо яблука і помідори, у помідорів видаляємо черешки, розрізаємо їх невеликими шматочками.
Яблука розрізаємо, вирізаємо з них серцевину, видаляємо хвостики і також ріжемо невеликими шматочками.
Цибулю очищаємо від лушпиння, а потім поріжемо його кільцями або півкільцями.
Складаємо помідори, яблука і цибулю в каструлю ставимо на плиту і на помірному вогні варимо близько 40 хвилин, постійно помішуючи. Після цього знімаємо масу з вогню і подрібнюємо її блендером.
Додаємо в масу цукор, сіль і червоний перець, знову ставимо на плиту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо ще 50 хв. За 5-7 хв. до готовності вливаємо оцет. Розмішуємо.
Готовий кетчуп розкладаємо в стерилізовані банки і закатуємо. Перевертаємо на кришки і закутуємо рушником. Тримаємо так до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів з яблуками Кетчуп чилі з помідорів Помідори з яблуками на зиму