Сьогодні хочу запропонувати незвичайно смачний і в той же час досить простий рецепт класичної Карбонара, приготовленої з шинкою і вершками. Блюдо виходить ситним і соковитим. Апетитну пасту оцінять як діти, так і дорослі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вершки – 400 мл
- Шинка – 200 гр.
- Бекон – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 400 гр.
- Масло – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 200 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати класичну карбонару з шинкою і вершками? Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування ароматної Карбонара з шинкою і вершками.
Шинку наріжте дрібним кубиком.
Бекон наріжте тонкою соломкою. Бекон можна використовувати сиров’ялений, сирої або копчено-варений.
У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.
Глибоку сковороду або сотейник розігрійте на вогні, додайте необхідну кількість вершкового масла і розтопіть його.
Викладіть підготовлену шинку і бекон, періодично помішуючи, обсмажте кілька хвилин до рівномірного золотистого кольору. Посоліть і поперчіть.
В сковороду до обсмаженої шинки і бекону викладіть відварені спагетті.
Потім влийте необхідну кількість вершків. Вершки можна використовувати будь-якої жирності. Додайте подрібнений сир «Пармезан», при необхідності можна використовувати будь сир твердого сорту. Ретельно перемішайте, прогрійте до повного розплавлення сиру і загустіння соусу.
На тарілки для подачі викладіть класичну пасту Карбонара з шинкою і вершками і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Паста карбонара Паста карбонара з беконом, вершками та сиром Паста карбонара з шинкою і вершками Паста карбонара з шинкою, вершками та сиром Паста карбонара класична Спагеті карбонара з вершками