Сьогодні пропоную скористатися чудовим рецептом і приготувати апетитну страву, яке часто готую своєї сім’ї на обід. Паста Карбонара, приготовлена з беконом і сметаною, виходить неймовірно смачною і ароматною. Приготуйте, і ви не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сметана – 300 мл
  • Бекон – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Тальятелле – 400 гр.
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Цибуля зелена – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати пасту карбонара з беконом і сметаною? У глибоку каструлю налийте велику кількість холодної води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, добре посоліть.

Бекон наріжте тонкими скибочками. Бекон можна використовувати будь – сирої, сирокопчений або копчено-варений.

добре розігрійте Сковороду на помірному вогні, викладіть подрібнений бекон і, постійно помішуючи, обсмажте до хрусткого стану.

Обсмажений бекон викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбрався зайвий жир.

Лук-різанець гарненько промийте в прохолодній воді, обсушіть і наріжте гострим ножем.

У сковороду, де обжаривался бекон, викладіть необхідну кількість сметани, додайте курячі жовтки, постійно помішуючи, доведіть соус до загустіння на повільному вогні.

У киплячу воду викладіть необхідну кількість тальятелле. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів. Замість тальятелле можна використовувати макаронні вироби будь-якого виду.

загустілий соус додайте обсмажений бекон, посоліть і поперчіть. Перемішайте і доведіть до кипіння.

Відварені макарони злийте через друшляк або сито. Готові макаронні вироби відправте в сковороду. Ретельно перемішайте страву.

Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту. Подрібнений сир і цибулю-різанець викладіть на блюдо. Добре перемішайте.

Вершкову пасту Карбонара з беконом і сметаною подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з беконом Паста карбонара класична