Паста Карбонара – традиційне блюдо італійської кухні. Сьогодні пропоную скористатися чудовим рецептом і приготувати пасту з беконом у вершковому соусі. Блюдо виходить ситним і дуже смачним, відмінний варіант для сімейного обіду, а також для святкового застілля або романтичної вечері. Процес приготування страви досить простий і швидкий.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вершки – 200 мл
- Бекон – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Макарони – 400 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Масло оливкове – для смаження
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Базилік сушений – за смаком
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати пасту карбонара з беконом у вершковому соусі, бекон наріжте тонкими скибочками. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем або пропустіть через прес. Сковороду добре розігрійте на вогні, налийте трохи оливкової олії і викладіть підготовлені інгредієнти, періодично помішуючи, обсмажте кілька хвилин.
В невеликій посудині з’єднайте пшеничне борошно і вершки будь-якої жирності. Перемішайте віночком до однорідної консистенції, щоб не було грудочок. Отриману масу вилийте в сковороду. Додайте сіль, чорний мелений перець сушений базилік за смаком. Доведіть соус до кипіння, періодично помішуючи.
В глибоку каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, додайте сіль, викладіть вказане в рецепті кількість макаронних виробів. Доведіть до кипіння і готуйте до стану аль-денте. Макаронні вироби можна використовувати будь-форми на ваш розсуд.
Відварені макаронні вироби злийте через друшляк або сито. Дайте стекти зайвої рідини, а потім відправте пасту в сковороду до приготованого соусу і гарненько перемішайте. Прогрійте буквально хвилину. Пасту Карбонара з беконом у вершковому соусі подавайте на стіл порційно, прикрасивши листочками петрушки або іншою зеленню.
Насолоджуйтесь неймовірно апетитною стравою!
Паста карбонара Паста карбонара з беконом Паста карбонара з беконом і вершками Паста карбонара класична Паста карбонара у вершковому соусі