Класична шаурма – це близькосхідне м’ясне блюдо, з овочами і соусом, загорнуте в лаваш і обсмажене або запечене в духовці. Смачне і ситне воно набуває все велику популярність у наших країнах! Така закуска сподобається і дітям, і дорослим.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 250 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Майонез – 50 гр.
- Кетчуп – 50 гр.
- Лаваш – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати класичну шаурму з куркою в лаваші, куряче філе нарізаємо невеликими смужками і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору 7-10 хв. Курку потрібно посолити і заправити спеціями.
Овочі миємо. Огірок ріжемо тонкими смужками.
Помідори також ріжемо смужками або кубиками.
Капусту дрібно шаткуємо.
Змішуємо в мисці майонез і кетчуп.
Тепер беремо лаваш, відступаємо від кожного краю близько 10 див. змащуємо соусом з кетчупу і майонезу, на нього кладемо капусту, зверху викладаємо курку, помідори, огірок і ще трохи соусу. Загортаємо краю і звертаємо в рулет. Робимо ще одну таку ж шаурму.
Тепер обсмажуємо шаурму на рослинній олії з обох сторін приблизно 7-10 хв. Найзручніше це робити на сковороді для гриля, але можна обійтися і звичайною.
Приємного апетиту!
Рулет з лаваша з куркою Шаурма