Класична шаурма – це близькосхідне м’ясне блюдо, з овочами і соусом, загорнуте в лаваш і обсмажене або запечене в духовці. Смачне і ситне воно набуває все велику популярність у наших країнах! Така закуска сподобається і дітям, і дорослим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 250 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Кетчуп – 50 гр.
  • Лаваш – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати класичну шаурму з куркою в лаваші, куряче філе нарізаємо невеликими смужками і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору 7-10 хв. Курку потрібно посолити і заправити спеціями.

Овочі миємо. Огірок ріжемо тонкими смужками.

Помідори також ріжемо смужками або кубиками.

Капусту дрібно шаткуємо.

Змішуємо в мисці майонез і кетчуп.

Тепер беремо лаваш, відступаємо від кожного краю близько 10 див. змащуємо соусом з кетчупу і майонезу, на нього кладемо капусту, зверху викладаємо курку, помідори, огірок і ще трохи соусу. Загортаємо краю і звертаємо в рулет. Робимо ще одну таку ж шаурму.

Тепер обсмажуємо шаурму на рослинній олії з обох сторін приблизно 7-10 хв. Найзручніше це робити на сковороді для гриля, але можна обійтися і звичайною.

Приємного апетиту!

Рулет з лаваша з куркою Шаурма