Цитрусова кислинка відіграє важливу роль у знаменитій наваристою солянці. Лимон чудово доповнює її смак. Спробуйте для вашого обіду ситну солянку, приготовану за класичним рецептом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Телятина – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Шинка – 150 гр.
- Сосиски – 2 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Перець білий горошок – 3 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Оливки – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування класичної солянки з лимоном? Почнемо з приготування бульйону. Шматок телятини відварюємо разом з цибулею і морквою. Солимо воду, додаємо перець горошок і лаврові листи.
Одну цибулину подрібнюємо для заправки. Обсмажуємо її на рослинній олії до прозорості. Потім додаємо томатну пасту, трохи бульйону і продовжуємо тушкувати близько 7 хвилин.
Коли телятина звариться, остуджуємо її і дрібно нарізаємо. З сосисками і шинкою чинимо також.
Солоні огірки очищаємо від шкірки і подрібнюємо для солянки. Якщо ви хочете додати трохи оливок, то їх теж варто дрібно нарізати.
В бульйон додаємо томатну заправку і порізану телятину. Варимо пару хвилин на помірному вогні.
Викладаємо в каструлю сосиски, шинку, огірки і оливки. Варимо 10-15 хвилин і знімаємо з вогню.
Солянку розливаємо по тарілках. У кожну з них кладемо по кружечку лимона. Приємного апетиту!
Солянка Солянка без капусти Солянка з маслинами Солянка з сосисками Солянка збірна м'ясна класична