Цитрусова кислинка відіграє важливу роль у знаменитій наваристою солянці. Лимон чудово доповнює її смак. Спробуйте для вашого обіду ситну солянку, приготовану за класичним рецептом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Телятина – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Шинка – 150 гр.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Перець білий горошок – 3 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Оливки – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування класичної солянки з лимоном? Почнемо з приготування бульйону. Шматок телятини відварюємо разом з цибулею і морквою. Солимо воду, додаємо перець горошок і лаврові листи.

Одну цибулину подрібнюємо для заправки. Обсмажуємо її на рослинній олії до прозорості. Потім додаємо томатну пасту, трохи бульйону і продовжуємо тушкувати близько 7 хвилин.

Коли телятина звариться, остуджуємо її і дрібно нарізаємо. З сосисками і шинкою чинимо також.

Солоні огірки очищаємо від шкірки і подрібнюємо для солянки. Якщо ви хочете додати трохи оливок, то їх теж варто дрібно нарізати.

В бульйон додаємо томатну заправку і порізану телятину. Варимо пару хвилин на помірному вогні.

Викладаємо в каструлю сосиски, шинку, огірки і оливки. Варимо 10-15 хвилин і знімаємо з вогню.

Солянку розливаємо по тарілках. У кожну з них кладемо по кружечку лимона. Приємного апетиту!

Солянка Солянка без капусти Солянка з маслинами Солянка з сосисками Солянка збірна м'ясна класична